‘Suzan Suzi’ filminin galası yapıldı

Festival kapsamında sanatçı Bedri Ayseli’nin başrol oyuncusu olduğu ‘Suzan Suzi’ filminin galası yapıldı.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen galaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Büyükşehir Belediyesi Genelsekreteri Abdullah Çiftçi’nin yanı sıra aralarında sanatçı ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda sanatsever katıldı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, gösterimde sanatçı Bedri Ayseli, yönetmen Ahmet Hoşsöyler, yapımcı Ahmet Edebali ve filmde emeği geçenlere plaket takdim etti.

Sanatçı Bedri Ayseli, filmi ‘Suzan Suzi’ türküsünden esinlenerek çekmeye karar verdiklerini söyledi.

Filmi büyük bir emekle çektiklerini anlatan Ayseli, şöyle konuştu:

“Bu filmin çekimleri için bütün Diyarbakır bize kucak açtı, herkes elini taşın altına koydu ve güzel de bir film oldu. Ancak biz bu filmde geçmişi değil, günümüzü anlattık. Bugün de galamızı yaptık. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz.”

Filmin hikayesinin sanatçı Bedri Ayseli tarafından kendisine getirildiğini söyleyen yönetmen Ahmet Hoşsöylerise “Bu filmin hikayesi bana geldiğinde okudum ve çok beğendim.Bedri Ayseli bu hikâyede Diyarbakır’ı ve Diyarbakır insanını anlatmaya çalışmış; çok hoşuma gitti ve yapımcı dostum Ahmet Edebali’ye götürdük o da çok beğendi ve çekmeye karar verdik. Bu filmin çekimlerinde Diyarbakırlı dostlarımızdan destek gördük”

Yönetmen Ahmet Hoşsöyler, filmin trajik bir aşk hikayesini anlattığını ifade etti.

Hoşsöyler, “Bu hikâye aslında herkesin bildiği bir hikâye.  Süryani bir aile ile Müslüman bir aile arasında çok eski bir devirde geçen bir hikâye, biz bunu günümüze çevirdik. Günümüzde de hâlâ böyle şeylerin olabildiğini anlatmaya çalıştık. Eski hikâyeden de küçük bir parça koyduk” şeklinde konuştu.

Yapımcı Ahmet Edebali ise, büyük bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade ederek , “Diyarbakır'a geldiğimizde çok sayıda dostumuz oldu. Burada Bedri beyi çok seviyorlar. Diyarbakır'da bütün kapılar bize açıldı ve hiçbir problem yaşamadık ve güzel bir film oldu” dedi.

Galanın ardından düzenlenen söyleşide seyirciler, film ile ilgili düşünce ve sorularını film ekibine sorma fırsatı buldu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Harman Elektronik Mono Elektrik

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 FB  Fenerbahçe 4 3 0 10
2 GS  Galatasaray 3 3 0 9
3 BJK  Beşiktaş 3 3 0 9
4 EYP  Eyüpspor 4 2 0 8
5 İBFK  Başakşehir 3 2 0 7
6 GÖZ  Göztepe 4 1 0 6
7 SAMS  Samsunspor 3 2 1 6
8 KSM  Kasımpaşa 4 1 1 5
9 KON  Konyaspor 4 1 2 4
10 SVS  Sivasspor 4 1 2 4
11 ANT  Antalyaspor 4 1 2 4
12 ÇRZ  Ç.Rizespor 4 1 2 4
13 GFK  Gaziantep FK 2 1 1 3
14 BOD  Bodrum 4 1 3 3
15 TS  Trabzonspor 2 0 0 2
16 ALNY  Alanyaspor 4 0 2 2
17 KYS  Kayserispor 2 0 1 1
18 HTY  Hatayspor 4 0 3 1
19 ADS  Adana Demir. 4 0 3 1
20
21

Reklam

NETİDİ

E-Bülten Aboneliği